برای انجام عمل لاغری و به منظور جلوگیری از بروز خطرات جدی در حین عمل و یا بعد از آن، باید از بیمار یک سری آزمایش و تست گرفته شود. ما در این مقاله سعی داریم درباره آزمایش های قبل از عمل لاغری و اهمیت آن ها اطلاعاتی را در اختیار کسانی که قصد انجام این عمل ها را دارند، قرار دهیم. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، خواندن این مقاله از مجله جراحی لاغری به شما توصیه می کنیم.
متخصص جراحی های لاغری، برای پیشگیری از خطرات احتمالی و اطمینان از سلامت بیمار، انجام یک سری آزمایش را برای بیمار ضروری می داند. در صورت بی توجهی به این موضوع و نادیده گرفتن آن توسط جراح، ممکن است سبب بروز عوارض جدی و حتی مرگ در بیمار شود.
معمولا آزمایش های قبل از عمل لاغری با اهداف زیر انجام می شوند:
👈بیش تر بخوانید: با مزایای جراحی لاغری به طور کامل آشنا شوید.
انجام آزمایش ها و تست های زیر قبل از عمل لاغری، الزامی است:
گرفتن نمونه خون از بیماری برای اندازه گیری قند خون، کلسترول، تری گلیسرید، مقدار هورمون های بدن مانند تیروئید، تعین مقدار آهن در خون و کم خونی، بررسی میزان ویتامین ها و املاح معدنی، حساسیت ها و بررسی عملکرد کبد و کلیه الزامی است.
اطلاعاتی که جراح با گرفتن آزمایش خون بدست می آور ، کار را برای او راحت تر می کند، از سلامت عمومی بیمار مطمئن می شود و در صورت وجود مشکل خاصی، آن را تشخیص می دهد و روند جراحی را با توجه به نوع مشکل مدیریت می کند تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کند. حتی ممکن است بعد از انجام آزمایش، عمل لاغری را برای فرد مناسب نداند. در ادامه به برخی از آزمایش های خون رایج قبل از عمل لاغری می پردازیم:
کلیه و کبد دو عضو حیاتی بدن هستند، سلامت این دو اندام حیاتی برای ادامه زندگی و جلوگیری از بروز عوارض جدی بعد از عمل لاغری، بسیار مهم است؛ چون بعد از جراحی لاغری تغییراتی در مصرف دارو و رژیم غذایی ایجاد می شود که ممکن است کلیه و کبد را تحت تاثیر قرار دهند.
با گرفتن نمونه خون می توان مقدار کراتینین خون، آلبومین و بیلی روبین خون و آنزیم های کبدی را مشخص کرد، تعین مقدار این فاکتور ها و مقایسه با مقدار طبیعی آن ها می تواند در بررسی عملکرد کلیه و کبد به پزشک کمک کند.
یکی از مهم ترین آزمایش های قبل از عمل لاغری آزمایش هورمون های بدن است. با انجام آزمایش خون، می توان سطح هورمون های مورد نیاز بدن را بررسی کرد. با اندازه گیری آن ها و مطابقت سطح این هورمون با سطح نرمال آن ها، می توان از سلامت غده ها یا احتمال وجود مشکل در آن ها مطمئن شد.
تعادل هورمونی در روند کاهش وزن و موفقیت عمل لاغری نقش دارد و در صورت وجود مشکلات هورمونی، تاثیر منفی بر روی عمل و کاهش وزن خواهد داشت.
تست فشار خون و ضربان قلب یکی دیگر از آزمایش های قبل از عمل لاغری است، در این تست ها با کمک دستگاه فشار سنج، فشار خون را اندازه گیری می کنند و با گرفتن نوار قلب یا شنود آن از طریق دستگاه می توان تعداد ضربان قلب در دقیقه را بررسی کرد.
ممکن است در برخی مواقع نیاز به گرفتن سونوگرافی، سی تی اسکن، توموگرافی، کولونوسکوپی سایر آزمایش های تشخیصی باشد.
سونوگرافی از قسمت فوقانی شکم برای بررسی دستگاه گوارش بدن در افراد سیگاری توصیه می شود.
با انجام آزمایش ادرار می توان مشکلات مربوط به دیابت، مشکلات کلیوی و کیسه صفرا را بررسی کرد.
👈بیش تر بخوانید: آیا درمان دیابت نوع 2 با جراحی لاغری امکان پذیر است؟
برای بیهوشی در عمل های لاغری باید از بیمار تست ریه گرفته شود، اگر فردی مشکلات ریوی مانند آسم داشته باشد، به احتمال زیاد کاندید مناسبی برای عمل لاغری و بیهوشی نباشد و حتما باید تحت نظر پزشک مشکلات ریه درمان یا کنترل شوند بعد برای بیهوشی اقدام کرد.
اگر مشکلی خاصی در آزمایش های قبل از عمل وجود داشته باشد ، باید تا زمان بر طرف کردن یا کنترل آن ها، عمل لاغری را به تاخیر انداخت؛ در صورت بی توجهی به این موضوع احتمال بروز خطرات جدی در حین عمل یا بعد از آن وجود دارد.
در برخی مواقع، در صورت وجود مشکل خاصی، با انجام آزمایش های تکمیلی می توان به طور دقیق تری آن را بررسی کرد.
👈بیش تر بخوانید: کدام یک از روش ها ایمن ترین جراحی لاغری محسوب می شوند؟
بله. بسته به شرایط هر فرد، پزشک تعیین می کند که کدام آزمایش قبل از عمل ضروری است؟. در صورتی که شما به عنوان بیمار مشکلات سلامت خاصی دارید، احتمالاً نیاز به آزمایشات بیشتری داشته باشید.
بسته به نوع آزمایش، ممکن است مقداری ناراحتی یا درد در هنگام انجام آزمایش احساس کنید. اما بیشتر آزمایشها ساده و بدون درد هستند و به سرعت انجام میشوند.
بله، آزمایش فشار خون و ضربان قلب قبل از عمل لاغری ضروری است. این آزمایشات به پزشک کمک میکنند تا از سلامت قلب و عروق شما مطمئن شود.