بدون هیچ عارضه ای در یک ماه ده کیلو وزن کم کنید! افزایش وزن سریع با قرص های شگفت انگیز لاغری! قطعا این گونه شعارهای تبلیغاتی را در شبکه های تلویزیونی یا حتی ماهواره ای دیده اید. اما این تبلیغات تا چه حد واقعیت دارند؟ آیا چیزی به اسم واقعا قرص لاغری بدون عوارض وجود دارد؟ ما در ادامه این نوشتار همراه باشید تا شما را با عوارض قرص های لاغری و حقایق ناگفته از این تبلیغات بپردازیم. با مجله جراحی لاغری همراه باشید.
به دلیل رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی، چاقی به یک بحران در سراسر جهان تبدیل شده است. افرادی که دچار اضافه وزن هستند برای کاهش وزن تن به رژیم های لاغری سخت و فعالیت های بدنی شدید می دهند. البته روش های آسان تری هم برای کاهش وزن وجود دارد آن هم قرص لاغری است.
این قرص ها ادعا دارند که در کوتاه ترین زمان ممکن چربی های اضافی بدن را می سوزانند. داروهای لاغری اصولا ترکیبی از گیاهان و محرک های شیمایی هستند که باعث افزایش دمان بدن، کاهش اشتهای شدید و کالری سوزی بیشتر می شوند.
ماده تشکیل دهنده اکثر این قرص های لاغری، افدرین (مشتقات مصنوعی گیاهی چینی افدرا) است. البته در حال حاضر در اکثر کشورها به دلیل عوارض قرص های لاغری دارای شیشه و این گونه داروها و اعتیاد آورد بودن آنها فروش بدون نسخه داروهای لاغری ممنوع شده است.
چربی سوزها اصولا به شکل قرص هستند و در میان کسانی که به دنبال لاغری سریع هستند بسیار محبوبیت دارند. قطعا کاهش وزن کوتاه مدت با قرص های چربی سوز می تواند برای هر کسی جالب و جذاب باشد. اما این سوال پیش می آید آیا مزایای این گونه داروها به نسبت عوارض داروهای لاغری بیشتر است یا کمتر؟
همان طور که گفتیم یکی از روش های لاغری بدون دردسر و سریع استفاده از داروهای لاغری است. در واقع این قرص ها به سه روش زیر باعث کاهش وزن و لاغری سریع می شوند:
چربی سوزها به طور قابل توجهی باعث کاهش اشتها می شوند. در واقع این قرص ها با به هم ریختن هورمون های بدن باعث ارسال فرمان سیری کاذب به مغز فرد می شوند.
نوعی دیگر از چربی سوزها از صدف حلزونی به نام چیتوسان ساخته می شوند. چیتوسان به چربی هایی که می خورید، می چسبد و از جذب شدن آن به بدن جلوگیری می کنند.
مسدود کننده چربی هم عوارض مختص به خود را دارند؛ برای مثال مسدود کننده های چربی علاوه بر جلوگیری از چربی از جذب سایر مواد مغذی هم جلوگیری می کنند و همین موضوع برای بدن می تواند مضر باشد. همچنین با اینکه با مصرف این نوع داروها چربی ها جذب نمی شوند اما به همان شکل در بدن باقی می مانند و باعث بروز عوارضی مثل اسهال و دل درد می شوند.
بعضی از قرص های لاغری هم با افزایش سوخت و ساز بدن باعث کاهش وزن و لاغری می شوند. در واقع این داروها به طور مصنوعی باعث افزایش سرعت سوخت و ساز بدن می شوند. کافئین یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده این نوع چربی سوزها است.
اگر می خواهید بدانید که عوارض قرص های لاغری چیست؟ آیا این قرص ها عوارض دارند یا خیر؟ باید بگوییم که: بله درست است استفاده از قرص های لاغری یکی از روش های سریع لاغری است، اما به چه قیمتی؟! هیچ قرص لاغری بدون عوارض وجود ندارد پس گول تبلیغات فروشنده قرص ها و داروهای لاغری را نخورید از جمله رایج ترین عوارض داروهای لاغری عبارتند از:
اکثر قرص های لاغری باعث ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می شوند. بنابراین اگر شما در حالت عادی دائما مضطرب هستید، استفاه از داروهای لاغری آن را تشدید خواهد کرد. برای مثال از جمله عوارض قرص لاغری افدرین معروف استرس، اضطراب، تپش قلب، بی خوابی، سرگیجه و استفراغ است.
داروهای لاغری مانند افدرین و کافئین باعث افزایش تپش قلب و متابولیسم بدن می شوند که نتیجه آن بر هم خوردن الگوی خواب است. بی خوابی که یکی از عوارض قرص های لاغری است باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و خستگی بیش از حد نیز می شود.
اکثر داروهای لاغری باعث بالا رفتن دمای بدن می شوند که نتیجه بالا رفتن دمای بدن افزایش سوخت و ساز بدن است. مصرف قرص لاغری افدرین باعث بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون می شود.
اگرچه که یکی از عوارض چاقی و اضافه وزن کاهش اعتماد به نفس است؛ اما روش های لاغری غیراصولی مانند استفاده از قرص های لاغری قادر به بدتر کردن این شرایط روحی افراد هستند. اصولا افرادی که از داروهای لاغری استفاده می کنند مبتلا به استرس شدید، حالت های عصبی، رفتارهای تهاجمی، دمدمی مزاجی و … هستند.
یکی دیگر از عوارض داروهای لاغری کم آبی بدن به خصوص در فصول گرم سال یا در هنگام فعالیت بدنی شدید است. کم آبی بدن عوارض دیگری مانند سردرد یا حتی غش را در پی دارد.
در اثر مصرف قرص های لاغری به مرور رگ های خونی منتهی به کلیه مسدود می شوند و در اثر کاهش جریان خون ممکن است بافت های کلیه آسیب ببیند؛ با این تفاسیر یکی دیگر از عوارض داروهای لاغری مشکلات کلیوی است که این مشکلات بسیار بسیار مهم هستند.
خطرناک ترین عارضه قرص های لاغری، خطر مرگ است! برخلاف تبلیغاتی که در این حوزه می شود هیچ کدام از قرص ها و داروهای لاغری مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا نیستند. بنابراین قبل از خرید قرص های لاغری از عوارض آن مطلع شوید.
همانطور که گفتیم قرص های لاغری بدون عوارض وجود ندارند و از دیگر عوارض آن ها می توان به: خونریزی از مقعد، اسهال، بی قراری، افسردگی، خشکی دهان، سر درد، تشنج، انواع نارسایی های قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.
عوارض قرص های لاغری بسیار بی شمار و خطرناک هستند که از جمله آن ها استرس، کم آبی بدن، اختلالات رفتاری، افزایش فشار خون، بی خوابی، اختلالات گوارشی، خشکی دهان، تشنج، نارسایی قلبی، سکته مغزی و حتی مرگ است. با این تفاسیر و این عوارض خطرناک استفاده ازقرص های لاغری یا حتی تست کردن آنها به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود.
بهترین روش لاغری و مورد تایید پزشکان پیروی از یک رژیم لاغری اصولی و انجام ورزش روزانه است. در صورتی که شاخص توده بدنی شما بالاست و با این راهکارها موفق به کاهش وزن نمی شوید، در صورت تایید پزشک می توانید جراحی های لاغری غیرتهاجمی مانند اسلیو معده، بای پس معده و …. را انجام دهید.