برای کاهش وزن جراحی لاغری های زیادی وجود دارد که یکی از آن ها پلیسه معده است، که در آن حجم معده کم می شود و اشتهای فرد کاهش می یابد. برای آشنایی بیشتر با این روش جراحی با ما تا آخر این مقاله از مجله جراحی لاغری همراه باشید. در این مقاله به با عمل پلیسه در معده، روش انجام آن، مراقبت های لازم بعد از عمل، مزایا و عوارض آن می پردازیم.
پلیسه یا پلیکاسیون معده یک عمل جراحی است که در آن جراح با کمک روش لاپاراسکوپی، با تا زدن معده به حالت پلیسه و دوختن آن، حجم معده را کم می کند. این روش یک جراحی برگشت پذیر است و می توان قسمت های تا شده معده را در صورت نیاز، دوباره باز کرد و حجم معده را به حالت قبلی بازگرداند.
👈بیش تر بخوانید: بوتاکس معده چگونه باعث کاهش وزن می شود؟
معمولا این جراحی برای افرادی که شرایط زیر را دارند، قابل انجام است:
با انجام عمل پلیسه معده، تقریبا ۷۰ درصد حجم معده کم می شود، بعد از انجام عمل پلیسه، معده در هنگام خوردن غذا، زود پر می شود و فرد اشتهایی به خوردن غذای بیشتر ندارد، در این حالت کالری کمی دریافت می کند.
با کاهش کالری دریافتی، بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به سراغ چربی های اضافی می رود و در کمترین زمان ممکن کاهش وزن شروع می شود.
برای انجام پلیکاسیون معده باید توصیه و نکات زیر را به خوبی رعایت کرد:
معمولا جراح پلیکاسیون معده را در طی مراحل زیر برای بیمار انجام می هد:
👈بیش تر بخوانید: آیا می دانید لاغری موضعی با دستگاه چقدر باعث کاهش وزن می شود؟
بیمار برای بهبودی سریع، کاهش عوارض و خطرات احتمالی بعد از عمل، باید مراقبت های زیر را به خوبی رعایت کند:
در اینجا به مزیت های عمل پلیسه لاپاراسکوپی معده اشاره خواهیم کرد، انجام عمل پلیسه برای بیمار داراری مزایای زیر است:
این روش کاملا بی خطر است و احتمال مرگ در آن وجود ندارد، اما در صورت رعایت نکردن توصیه های پزشکی احتمال بروز عوارض زیر وجود دارد:
👈بیش تر بخوانید: به چه دلیل هزینه جراحی لاغری اینقدر بالاست؟
معمولا هزینه عمل پلیکاسیون با توجه به تخصص و تجربه جراح، نوع بیمارستان (دولتی یا خصوصی)، تعداد شب های بستری، امکانات و تجهیزات به کار رفته، موقعیت بیمارستان، هزینه آزمایش های قبل از عمل، مراقبت های لازم بعد از عمل و … متفاوت است.
در پلیسه معده با دوختن قسمت های مختلف معده، حجم آن کم می شود، اشتهای فرد کاهش می یابد و کالری کمی دریافت می کند. با کاهش کالری دریافتی، کاهش وزن رخ می دهد.
این عمل باید توسط متخصص جراح لاغری و با روش لاپاراسکوپی انجام شود و به دلیل کم تهاجمی بودن مدت زمان بهبودی کوتاه است و احتمال بروز عوارض نیز کاهش می یابد.
در صورت بی تجربه بودن جراح یا رعایت نکردن توصیه های پزشکی احتمال بروز عوارض بیشتر می شود، پس باید در انتخاب متخصص باتجربه و رعایت مراقبت های بعد از عمل پلیسه دقت کافی داشته باشید.